Vilken mat passar till naturvin?

Naturvin har skapat stor debatt de senaste åren och naturvinsbarer har dykt upp i städer över hela världen. Sverige är inget undantag. Många svenskar älskar de naturligt framställda vinerna som tillverkas med så få ingrepp som möjligt. Att kombinera mat och naturvin kan vara lite krångligt eftersom naturvinernas aromer skiljer dig en del från konventionella viner. Här får du de bästa tipsen.

Handla naturvin online

Om du är intresserad av att prova ett trendigt naturvin kan du beställa det på nätet. Du kan köpa naturvin online hos Vinoteket som har ett brett utbud av flaskor från många olika länder. Här finns det spännande naturvin från småskaliga producenter i Spanien, Frankrike, Tyskland och andra länder. När du beställer hos Vinoteket får du dessutom vinerna levererade hem till dörren.

Vad är naturvin?

Det finns ingen certifiering för naturviner vilket gör att det finns många olika sorter och stilar. Generellt odlas naturviner med så få bekämpningsmedel som möjligt och tillverkas utan tillsatser och högteknologiska framställningsmetoder. Druvorna plockas för hand och slutresultatet är ett vin med en så naturlig smak som möjligt.

Mat till naturviner

Naturviner är ofta lätta och friska, utan inslag av ekfat. Naturvinernas aromer beskrivs ofta som särpräglade med inslag av stall, ladugård och liknande. Generellt passar naturvin till lättare maträtter och snacks. Många föredrar att dricka naturviner som en aperitif.