Rätter på restauranger

Mat och dryck finns i flera variationer och kombinationer. När man går på restaurang kan man ofta överraskas över hur pass mycket det finns att välja på. Men hur skiljer sig egentligen rätterna mellan olika typer av restauranger, och vad utmärker dem?

Snabbmatsrätter

När det kommer till snabbmat är rätter som pizza, korv och hamburgare de allra vanligaste alternativen men i dag finns även sallader, smörgåsar, falafel med mera att välja mellan. Snabbmat är i regel lite mindre exklusiva och de har ett lägre pris.

Rätter på finrestaurang

Finrestauranger serverar i regel dyrare, finare rätter av högkvalitativa råvaror. Flera av rätterna innehåller exklusiva ingredienser, det serveras dyrare drycker och rätterna har fina namn. Oxfilé, entrecote och liknande är köttbitar som ofta finns på menyn liksom lyxig bakad potatis.

Vad äts på lunchrestauranger?

Lunchrestauranger serverar lunch till bra pris. Det kan vara buffé, pastarätter eller liknande. Lunchrestaurangerna kan också ha matservering på kvällarna och då kan man som gäst i regel välja mellan mer familjära rätter som korv med pommes, schnitzel, lasagne med mera. Priserna är lägre än på finrestauranger, portionerna är ofta lite större och det är helt enkelt en mer familjevänlig plats att äta på.