Att servera alkoholfritt

Hos IQ kan man läsa mer om alkoholberoende, om de negativa effekterna samt om hur barn och tonåringar kan lockas att dricka. I dag är det lätt att få tag i alkohol, och allt fler börjar dricka tidigt i livet. I samband med studenten förekommer champagnefrukostar med mera, men redan innan det har många smakat sin första alkohol.

Att dricka alkoholfritt

Många skäms för att dricka alkoholfritt. Det är mesigt, och många anser det inte vara ett likvärdigt alternativ till alkohol. Det kan också vara jobbigt att behöva fråga om alkoholfritt – och man kan vara orolig att få följdfrågor kring varför man väljer alkoholfria alternativ. Det är viktigt att komma ihåg att det aldrig är fel att välja drycker utan alkohol.

Servering av alkoholfria alternativ

Ska man hålla en fest där det serveras alkohol kan man med fördel ställa fram alkoholfria alternativ. Då kan gäster som vill ha alkoholfritt välja det utan att fråga. Man kan göra alkoholfri bål och märka upp den. Då behöver andra gäster inte ens veta om att någon dricker bål utan alkohol. Ställ gärna fram plastglas så kan gästen hälla upp alkoholfri öl, cider, läsk eller annat utan att behöva gå runt med burkar och flaskor.