Äta och dricka med hyfs

Det där med att äta och dricka med hyfs är kanske inte alltid så lätt. Särskilt barn kan ha lite svårt för det – men de är i regel mer ursäktade än vuxna personer som slafsar, tuggar med öppen mun eller kastar mat omkring sig. Hemma i det egna hushållet är det ofta lite si och så med bordsskick och hyfs men det blir desto viktigare ute på restaurang.

Bordsskick när man äter ute

Det finns en hel del att tänka på när man ska äta ute. Bordsskicket är viktigt för alla andras del. I tidningar som Expressen och i olika sociala medier kan man ofta läsa om personer som blivit störda i restaurangupplevelsen på grund av skrikande barn och annat.

Med ett bra bordsskick menas att man håller ljudnivån vid det egna bordet på en okej nivå, man pratar inte med mat i munnen, och man håller sig civiliserad. Man dricker inte orimligt mycket alkohol, och man uppträder med hänsyn. I regel är bordsskick mer viktigt på finare restauranger än på till exempel snabbmatställen. På en hamburgerrestaurang är det mer accepterat att barn leker och liknande men även där finns såklart gränser.